Vi i stallet

LISE-LOTTE NYSTRÖM

Kallas för Lotta och är VD för Stall Nyström AB. Jag började tidigt med hästar, redan som 6-åring och startade min bana innom ridsporten. Jag ”bodde” i ridhuset i Strängnäs och blev tidigt ungdomsledare där och sysslade med allt, från mockning till att lära ungdomar att hantera och rida häst. Min första häst var ett varmblod (!) Air FranceAvenue Park!

Jag och min mamma drev under flera år hästsportsbutik både i Strängnäs och Eskilstuna. Småningom växtes intresset för kallblod och i det sammanhanget träffade jag Pierre som tog över träningen av hästen. Pierre och jag blev ett par och vi har en dotter tillsammans. Hästintresset växte hela tiden och nu var det travet som gällde! Jag har gått vägen från amatör fram tills jag gick proffstränarutbildningen på Vången och jag har sedan 2010 proffstränarlicens.

PIERRE NYSTRÖM

Lärling

Föddes 1976 och driver idag Stall Nyström tillsammans med min fru Lotta. Hästintresset tog sig uttryck, redan som liten, genom ponnytrav och 1991 deltog jag i Lilla Elitloppet.
Vid 18-års ålder övergick jag till att köra stor häst, både varmblod och kallblod.

Har varit lärling hos Roger L Johansson under 2 år, Håkan Hockey Eriksson under 1 år, Lars-Åke Söderholm under 1 år, Ola Samuelsson under 3 år och avslutningsvis hos Lars-Åke Söderholm under ytterligare 3 år.

Jag har också en 2 årig utbildning som hovslagare och gick under utbildningstiden som lärling hos hovslagare Kenneth Andreasson. Idag driver jag alltså Stall Nyström där jag både tränar hästar och har egen uppfödning. Jag och Lotta är än idag aktiva inom både varm- och kallblodstravet och vid start är det undertecknad som såklart sitter i sulkyn!

Vi finns också i stallet vid behov

Nathalie och Ann-Jelica